Arboretum Volčji potok

ARBORETUM VOLČJI POTOKZemljevid

Edini samostojen arboretum v Sloveniji. V njem uspeva približno 3.500 vrst in sort iglavcev in listavcev, trajnic ter samoniklih zelnatih rastlin. Drevesa in grmi pripadajo tako osnovnim botaničnim vrstam iz Evrope, Severne Amerike in Azije kot tudi kultivarjem, ki so bili vzgojeni v okrasne namene. V Arboretumu so med listavci najbogateje zastopane zbirke javorjev, lip, brez in bukev, med njimi še posebno kultivarji pahljačastega javorja (Acer palmatum). Pomembne pa so tudi zbirke luskastih iglavcev, slečev in vrtnic.

Arboretum Volčji Potok je v Sloveniji najbolj obiskana botanična ustanova. Obiskovalci vseh generacij ga obiskujejo celo leto. Ponuja sprehode za sprostitev in oddih od vsakodnevnih skrbi, pa tudi možnost za pridobivanje znanja in študij rastlinskih zbirk. Veliko obiskovalcev pritegnejo nasadi tulipanov in sezonskega cvetja, rododendroni, vrtnice in lokvanji. Bogata zbirka dreves in grmov, naravni gozd in mokri travniki so zanimivi za vse ljubitelje narave.

V Arboretumu Volčji Potok se skušamo prilagajati sodobnemu način življenja obiskovalcev. Zaradi vsakoletnih novosti in številnih prireditev postaja Arboretum mesto druženja in aktivnega preživljanja prostega časa vseh generacij. Želimo vam, da bi se čas pri nas ustavil in bi bil obisk prijeten!

 Arboretum-nasadi tulipanov