Krajinski park Logarska dolina

KRAJINSKI PARK LOGARSKA DOLINA

Vabimo vas, da obiščete krajinski park Logarska dolina

Logarska dolina je ena najlepših alpskih ledeniških dolin v Evropi in se zajeda v Kamniško-Savinjske Alpe s severa. Kot del Solčavskega sta tu našla sožitje tradicija in narava in je lep primer trajnostnega razvoja. Turizem kot dodana vrednost kmetijstvu in gozdarstvu ponuja oddih v mirnem okolju krajinskega parka in številne aktivnosti pohodništva, kolesarjenja, jahanja, fotolova... Za uspešno upravljanje zavarovanega območja je park prejemnik nagrade CIPRA Prihodnost v Alpah.

Krajinski park Logarska dolina

je izjemno bogat z različnimi naravnimi oblikami. Geološka podlaga, ledeniško delovanje ter drugi zunanji dejavniki so skozi čas ustvarili čudovite podobe. Med njimi je najlepša sama Logarska dolina z izjemnimi razgledi na ostenja gora ter ledeniško preoblikovano dno z menjavo travnikov in gozda. Logarska dolina je poznana po številnih slapovih, med katerimi spada slap Rinka med najvišje prosto padajoče slapove v Sloveniji. Na strmih pobočjih je narava ustvarila polno zijalk.

VEČ<<

Podobe preteklosti v slikah

Logarska dolina je bila že v začetku 20. stoletja prepoznana kot območje izjemnih razgledov in privlačno območje za obiskovanje. Iz različnega obdobja se je ohranilo nekaj fotografij, ki pričajo o razvoju kulturne krajine Logarske doline.


VEČ<<

Pot po Logarski z ogledom krajinskega parka

ogled krajinskega parka Logarska dolina,  sprehod po naravoslovno-etnografski poti po Logarski  dolini (cca. 2,5 h hoje s postanki)

predstavitev Solčavskega - evropske destinacije odličnosti

ogled...


VEČ<<

Povezana slika