Notranjski regijski park

NOTRANJSKI REGIJSKI PARK 

Notranjski regijski park leži znotraj meja občine Cerknica in obsega dobrih 222 km². Ustanovljen je bil leta 2002 z namenom da se ohranjajo, varujejo in raziskujejo naravne in kulturne vrednote tega območja. Odlikujejo ga visoka stopnja ohranjenosti naravnih življenjskih prostorov, številni naravni spomeniki, izjemna pestrost živih bitij, na drugi strani pa razpoznavna kulturna krajina, ki jo je zaznamoval dolgotrajen kakovosten preplet človeka in narave in se ponaša z veliko ekološko, biotsko in krajinsko vrednostjo.

NARAVNE ZNAMENITOSTI

Planinski vrhovi z dih jemajočimi razgledi, pisani travniki, presihajoče jezero, naravni mostovi, mističen podzemni svet, kristalno čisti potočki in čarobni gozdovi - vse to na 222 kvadratnih kilometrih Notranjskega parka.

VEČ<<

AKTIVNOSTI

Prosto popoldne ali pa tedenske počitnice – v Notranjskem parku najdete priložnosti za vse. Od krajših in daljših sprehodov ob prelepih naravnih in kulturnih znamenitostih do čolnarjenja, kolesarjenja, panoramskih voženj s konjsko vprego, raziskovanja podzemnih jam in opazovanja divjih živali.

VEČ<<

STAVBNA DEDIŠČINA IN SPOMENIKI

Veliko število cerkva in kapelic, kozolcev, kašč, sušilnic sadja, mlinov in žag … Vse to priča o bogatem in pestrem življenju preteklih generacij na Notranjskem.

VEČ<<

Rezultat iskanja slik za notranjski regijski parkPovezana slika